Bel ons (024) 378 92 01

Bedrijfsinfo/specialisatie

Hout- en Systeembouw Koenen Nijmegen B.V. is al sinds 1989 gespecialiseerd in het bouwen in hout. Luxe bouwen in hout wel te verstaan.  Hout- en Systeembouw Koenen bouwt in hout in twee systemen;

– Houtskeletbouw
– Houtstapelbouw

Sfeervol bouwen in hout.
Alles op maat en wens van u als opdrachtgever.
Hout- en Systeembouw Koenen B.V. bouwt villa’s, woningen, recreatiewoningen, waterwoningen clubhuizen, buitenverblijven, gastenverblijven enz.

Hout- en Systeembouw Koenen is ook de vaste huisaannemer van Finnhouse Houtbouw B.V.  uit Gorinchem

 

 

 

Houtskeletbouw. 
Bij houtskeletbouw maken we gebruik van in de fabriek op maat gemaakte prefab wanden, vloeren en dakelementen, welke de draagconstructie vormen.
Het principe dat hierbij wordt toegepast, is de “platformbouwmethode”, waarbij verdiepingshoge wandelementen op elke bouwlaag onderbroken worden door vloeren.
Een uitermate kwalitatieve bouwmethode, een beproefde bouwmethode, en zeker niet onbelangrijk, een bouwmethode die milieuvriendelijk is.
De elementen bestaan uit frames van hout en plaatmateriaal, voorzien van isolatiemateriaal en afgewerkt met gipsplaten.
De buitenbekleding van de gevel kan naar keuze worden afgewerkt met baksteen, hout, pleisterwerk, plaatmateriaal of combinaties hiervan.

De afwerking van het dak kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld met dakpannen, shingles, leien of riet, maar ook een Sedumdak van deze tijd behoort tot de mogelijkheden.

Kenmerken van houtskeletbouw zijn: korte bouwtijd, lage energiekosten en een zeer comfortabel woon- en leef klimaat.
Gericht op de toekomst heeft Koenen op basis van houtskeletbouw een geheel nieuwe bouwmethode ontwikkeld;

THERMOHOUSE; Milieuvriendelijke en energiezuinige houtskeletbouw.

Graag informeren wij u hierover.

Houtstapelbouw. 
Bij deze bouwmethode worden de buiten- en binnenwanden gevormd met op elkaar gestapelde op maat gemaakte houten balken, ook wel “logs” genoemd. Tegenwoordig veelal uitgevoerd met gelamineerde logs, om scheurvorming en werking tegen te gaan. Aan de binnenzijde wordt een voorzetwand geplaatst, waartussen isolatiemateriaal wordt aangebracht. Als afwerking worden houten delen ( zgn. “schijnlogs”) of gipsplaten toegepast.
De verdiepingsvloeren bestaan uit houten balken, voorzien van plaatmateriaal, al dan niet geprefabriceerd, eventueel ook voorzien van isolatie materiaal.
De dakelementen worden vervaardigd uit houten balken (sporen of gordingen) afgewerkt met plaatmateriaal, al dan niet geprefabriceerd in de fabriek.
De afwerking van het dak kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met dakpannen, shingles, leien of riet, maar ook een Sedumdak van deze tijd behoort tot de mogelijkheden.  Bij dit bouwsysteem hebben de bouwwerken een echte “houten”uitstraling.

Laatste nieuws

15-08-2013

Prefab Houtconstructies Koenen Nederland B.V. behaald opdracht voor complete levering […]

09-09-2011

Prefab Houtconstructies Koenen Nederland B.V. is toegetreden tot het FSC […]

11-05-2011

Hout-en Systeembouw Koenen BV neemt project over op Landal. Hout- en […]

04-02-2011

Bouwgroep Koenen presenteert nieuw bouwsysteem. Onder de naam Thermohouse bouwt […]

25-01-2011

Bouwgroep Koenen is partner geworden van MVO Nederland BV. Stichting […]

Nieuwste vacatures

werkplaatstimmerman

vacature werkplaatstimmerman